Monday 31 March 2008

Avantaj sau dezavantaj

Ziua cea mare se apropie si intrebarea 'Va reusi Romania sa transforme aceasta reuniune a NATO intr-un avantaj?', ramane pe agenda politicii externe a tarii si a celor care o conduc.
Raspunsul trebuie cautat la nivel guvernamental si parlamentar.
Oare avem politicieni de valoare care sa fructifice aceasta oportunitate si care, sa puna Romania intr-o pozitie favorabila pe harta Europei si/sau la nivel mondial?
Ramane de vazut.

Sa auzim numai de bine!

Sunday 16 March 2008

Interesele tarii a nu se amesteca cu "interesele de familie"

Din nou presedintele Romaniei a aratat lumii intregi ca, pentru el, interesele tarii sunt mai putin importante decat interesele personale.
Adevarul intotdeauna doare, si asta devine tot mai evidenta in cazul presedintelui Basescu. Asa cum Mircea Badea evidentia in emisiunea "In gura presei", presedintele incearca sa gaseasca scuze cand e vorba de familia dansului.
Masinile de lux nu lipsesc din dotarea membrilor familiei dar, cand e vorba de jurnalisti, povestea se schimba, si bineinteles ca averile lor sau bunurile lor sunt rezultatul unor afaceri dubioase sau a coruptiei.
Eu inca mai cred ca, in Romania, sunt destul de multi jurnalisti care isi fac meseria cu profesionalism si, acest profesionalism, trebuie remunerat ca atare.
Ramane ca cititorii si telespectatorii sa-si formeze parerea referitoare la ceea ce se intampla in Romania la nivel prezidential si parlamentar. Oare, acesti oameni pe care i-au ales, le reprezinta cu adevarat interesele la nivel local, national si la nivel international sau, sunt numai niste "trecatori" ,care sunt interesati numai de interesele "familiale".
Sa auzim numai de bine!